Dietetyk kliniczny
Anna Mazgaj
Pomaga zmieniać nawyki żywieniowe na zdrowsze stawiając na dopasowanie diety do rzeczywistości, a nie odwrotnie. W swojej pracy kładzie nacisk na edukację i indywidualne podejście do pacjenta. Od lat pokazuje, że zdrowe posiłki mogą być proste i szybkie, a jednocześnie smaczne i satysfakcjonujące.
Wykształcenie
Inżynier - Technologia żywności i żywienie człowieka, specjalizacja: dietetyka, SGGW
Magister - Technologia żywności i żywienie człowieka, specjalizacja: dietetyka, SGGW
Kursy i szkolenia:
- Rola emocji w jedzeniu
- Diagnostyka laboratoryjna okiem dietetyka
- Zaburzenia endokrynne w gabinecie dietetyka:PCOS
- Dieta dla płodności
- Psychologia dla dietetyka
- Psychodietetyka w praktyce
Konferencje:
- Dietetyk XXI wieku
- Konferencja Psychodietetyki
- Insulinooporność XXI wieku
- Współczesne Wyzwania Dietetyka
Doświadczenie
Pracuje z pacjentami nieprzerwanie od 2010 roku. Wspiera głównie osoby z nadmierną masą ciała. Specjalizuje się w dietach redukcyjnych, a także przeciwzapalnych. Pomaga zmieniać nawyki i poprawić zdrowie głównie pacjentom z chorobami autoimmunologicznymi, zaburzeniami hormonalnymi oraz insulinoopornością.
Hobby
Nie wyobraża sobie dnia bez spaceru, kawy i śniadania. Uwielbia stać w garach, tworzyć przepisy i robić zdjęcia kulinarne. Miłośniczka makaronów, polskiego plakatu i treningu domowego. W wolnym czasie czyta książki, a jak ma go trochę więcej - chodzi po Tatrach.