Zespół NieNaŻartych
Naszą misją jest nauczenie Cię jak jeść normalnie i osiągać więcej.
Pomagamy pacjentom osiągnąć ich dietetyczny cel, regularnie piszemy dla Men’s Health, Women’s Health i występujemy na największych konferencjach dietetycznych w kraju.
Leszek
Racut
Założyciel
Współzałożyciel zajmujący się strategią Dietetyki #NieNaŻarty oraz koordynujący pracę z zewnętrznymi podmiotami. Naprawdę wierzy w to, że jeżeli coś nie jest zapisane to nie ma prawa się wydarzyć.
Arkadiusz
Matras
Założyciel
Współzałożyciel Dietetyki #NieNaŻarty, zajmujący się prowadzeniem szkoleń oraz koordynacją marketingu i social-media. Prywatnie amator trójboju siłowego. Tylko z nim podczas przypadkowej rozmowy usłyszysz o 3-Hydroksy-3-metyloglutarylokoenzymie A.
Wojciech
Matras
Założyciel
Współzałożyciel dietetyki #NieNaŻarty. Na co dzień zajmuje się rozwijaniem usługi dietetycznej oraz finansami. Prywatnie zapalony siatkarz amator i emerytowany trójboista.
Armand
Jabłoński
Dyrektor Marketingu
Magister dietetyki po zmianie frontu. Od niemal 7 lat działa w marketingu internetowym. Żaden panel reklamowy, w którym można wydawać złotówki nie jest mu obcy. Przez niemal rok prowadził konsultacje strategiczne oraz marketingowe, pomagając tym samym firmom z sektora MŚP, a także dużym, międzynarodowym korporacjom oraz ich zespołom ułożyć procesy i kampanie reklamowe. Prelegent konferencji Google oraz promotor hasła dobry plan = skuteczna realizacja.
Martyna
Śwircz
Manager zespołu, Dietetyk
Absolwentka dietetyki na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu oraz specjalizacji żywienie i suplementacja w sporcie na wrocławskiej AWF. Swoją wiedzę aktualizuje uczestnicząc w konferencjach i szkoleniach branżowych. Tematy szczególnie bliskie jej sercu to dietetyka sportowa i psychodietetyka. W pracy z podopiecznymi dużą wagę przywiązuje do budowania zdrowych nawyków i prawidłowej relacji z jedzeniem. Prywatnie fanka węglowodanów i dobrej kawy.
Marcelina
Adamaszek
Social Media Manager
Z wykształcenia dietetyk i trener, a do tego Social Media Menager. Uwielbia prowadzić treningi z podopiecznymi w swoim studiu, z zacięciem zdobywała doświadczenie jako dietetyk sportowy, a w Social Mediach czuje się jak ryba w wodzie.
Sprawnie łączy te dziedziny i planuje dla Was treści, które na co dzień widzicie na wszystkich naszych kanałach.
Marta
Leśniewska
Social Media Manager i Event Manager w Dietetyku XXI Wieku
Social Mediowy samouk po Turystyce i Rekreacji. Zawodowy ogarniacz – wyznający zasadę “jeśli masz coś do zrobienia za tydzień – zrób to dzisiaj”.
Planowanie i organizacja pracy to jej konik.
Prywatnie – fanka niemal wszystkich psich i wodnych sportów. Ogromna miłośniczka jedzenia – w szczególności sycylijskiego.
Marceli
Wiski
Dietetyk
Ukończył studia magisterskie na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi i specjalizuje się w dietetyce sportowej. Odbył liczne kursy i uczestniczył w wielu konferencjach. Stale rozwija się, by być na bieżąco z najnowszymi trendami i badaniami w dziedzinie dietetyki sportowej. Współpracuje zarówno z amatorami, jak i zawodowcami, a jego podopieczni zdobyli kilkadziesiąt medali Mistrzostw Świata, Europy i Polski. Prywatnie jest sportowym świrem.
Anna
Aleksandrowicz
Dietetyk
Absolwentka dietetyki na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu. Nieustannie pogłębia wiedzę, aby pomagać pacjentom w sposób kompleksowy, oparty na naukowych dowodach oraz na swojej wieloletniej praktyce.
Specjalizuje się w dietetyce klinicznej, ze szczególnym naciskiem na zaburzenia hormonalne, żywienie w czasie karmienia piersią i ciąży, otyłość i zespół metaboliczny, a także wsparcie dietetyczne chorych onkologicznie.
Prywatnie ma wielką pasję do gotowania, otaczania się roślinami oraz picia herbaty.
Julia
Dembińska
Dietetyk
Ukończyła studia magisterskie z Żywienia Człowieka i Dietetyki na wrocławskim Uniwersytecie Przyrodniczym. Odbyła wiele kursów dietetycznych. Specjalizuje się w dietetyce klinicznej, szczególnie w tematach edukacji żywieniowej i wypracowywaniu z pacjentami zdrowych nawyków, które wpływają na stałe polepszenie ich stanu zdrowia. Poza pracą z pacjentami najchętniej spędza czas spacerując z psem, dbając o rośliny domowe i czytając książki.
Monika
Samojedny
Dietetyk
Ukończyła studia magisterskie na Uniwersytecie Rzeszowskim oraz poszerza swoją wiedzę na kursach i konferencjach.
Zajmuje się dietetyką sportową i planami redukcyjnymi z elementami dietetyki klinicznej oraz psychodietetyki. Podczas pracy z pacjentami stawia na indywidualne potrzeby, preferencje, edukację i dobry kontakt.
Prywatnie amatorka siłowni, miłośniczka włoskiej kuchni i słuchaczka podcastów podczas długich spacerów.
Marzena
Jabczyk
Dietetyk
Doktorantka na Katedrze Profilaktyki Chorób Metabolicznych. Łączy wiedzę EBM z praktycznymi, prostymi rozwiązaniami, które pomagają poprawiać zdrowie i samopoczucie.
W swojej pracy skupia się na indywidualnym podejściu do pacjenta, wsparciu emocjonalnym oraz edukacji, pomagając krok po kroku wdrażać zmiany. Poza współpracą z pacjentami prowadzi zajęcia dydaktyczne na kierunku Dietetyka oraz jest współautorką publikacji naukowych.
Agata
Porębska-Barycka
Dietetyk
Ukończyła studia z dietetyki na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Specjalizuje się w dietetyce klinicznej, ze szczególnym uwzględnieniem dietoterapii SIBO oraz IBS. Wiedzę w tym zakresie łączy ze wsparciem psychodietetycznym.
Zamiłowanie do tematów żywienia wplata w pasję do gotowania i pstryka fajne fotki przygotowanym potrawom. Prywatnie wielbicielka polskich gór, pizzy neapolitańskiej i kotów.
Paulina
Myszka
Dietetyk
Absolwentka Wyższej Szkoły Promocji Zdrowia w Krakowie na kierunku dietetyka. Specjalizuje się w dietach redukcyjnych oraz dietoterapii w zaburzeniach hormonalnych kobiet.
Zwolenniczka prostych rozwiązań i elastycznego podejścia do diety. Do zdrowego stylu życia podchodzi całościowo- zwracając uwagę nie tylko na dietę ale także aktywność fizyczną, rytm dobowy czy psychikę. Wolny czas najchętniej spędza w otoczeniu natury i na rowerze.
Agnieszka
Wianecka-Włodarczak
Dietetyk
Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Zakochana w sporcie i zdrowym stylu życia. Stale poszerza swoją wiedzę dzięki uczestnictwie w szkoleniach z zakresu dietetyki klinicznej i sportowej. Jej specjalnością jest żywienie w sportach siłowych, w chorobach tarczycy oraz w problemach z gospodarką węglowodanową (insulinooporność, cukrzyca).
Ania
Żurek
Dietetyk
Ukończyła studia magisterskie z dietetyki na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu oraz studia podyplomowe z psychodietetyki na WSB w Gdańsku.
Specjalizuje się w dietach redukcyjnych i dietetyce klinicznej, a szczególnie bliskie są jej tematy związane z żywieniem kobiet w ciąży i karmiących piersią, a także dietoterapią insulinooporności, refluksu, zespołu jelita drażliwego, alergii i nietolerancji pokarmowych.
W pracy stawia na indywidualne podejście, wsparcie emocjonalne, elastyczność o budowanie zdrowych nawyków.
Uwielbia aktywnie spędzać czas. W wolnej chwili biega i jeździ figurowo na łyżwach.
Anna
Rychter
Dietetyk
Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu, na którym obroniła również rozprawę doktorską. W swojej pracy dostosowuje dietoterapię do potrzeb zdrowotnych, jak i indywidualnych preferencji każdego pacjenta. We współpracy kładzie duży nacisk na edukacje oraz rozumienie procesu terapeutycznego. Współautorka prac naukowych i laureatka grantów. Odbyła staż w Hiszpanii, gdzie pogłębiła swoją wiedzę na temat wpływu diety śródziemnomorskiej na zdrowie.
Katarzyna
Błaszkowska
Psychodietetyk
Absolwentka Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie (licencjat) oraz Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego (studia magisterskie). Ukończyła także studia podyplomowe z psychodietetyki w Wyższej Szkole Nauk Społecznych w Lublinie. Stale poszerza wiedzę, uczestnicząc w branżowych szkoleniach i konferencjach. W swojej pracy pomaga budować trwałe nawyki żywieniowe i zdrowe relacje z jedzeniem. Jej pasją jest gotowanie.
Weronika
Lesiewicz
Dietetyk
Absolwentka Żywienia Człowieka i Dietetyki na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Dodatkowo stale się szkoli, uczestnicząc w wielu kursach i webinarach.
Specjalizuje się w dietetyce klinicznej, szczególnie dietoterapii w zaburzeniach hormonalnych i metabolicznych, takich jak choroby tarczycy czy insulinooporność.
Po pracy jest kocią mamą, miłośniczką zielonej herbaty oraz kina.
Małgorzata
Kacprzak
Dietetyk
Ukończyła dietetykę na Wydziale Medycznym Uniwersytetu Rzeszowskiego. Swoją wiedzę stale poszerza biorąc udział w licznych szkoleniach. Specjalizuje się w dietetyce klinicznej – głównie w dietoterapii SIBO i zespołu jelita drażliwego, a także cukrzycy, insulinooporności oraz chorób układu krążenia. Zwolenniczka prostych rozwiązań w drodze do nauki zdrowych nawyków żywieniowych. W swoim podejściu do pracy z pacjentem stawia na jego edukację żywieniową.
Martyna
Marek
Dietetyk
Ukończyła studia magisterskie z dietetyki na Wydziale Lekarskim Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Nie zakończyła swojej edukacji w dniu odebrania dyplomu, tylko cały czas pogłębia swoją wiedzę. Działa w zakresie dietetyki klinicznej i sportowej, z naciskiem na edukację żywieniową. Poza pracą z pacjentami uczy pływania i jazdy na nartach. Uwielbia góry w całorocznym wydaniu.
Anna
Mazgaj
Dietetyk
Posiada 15-letnie doświadczenie w pracy z pacjentami. Swoją wiedzę ze studiów aktualizuje uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach. Specjalizuje się w dietach redukcyjnych oraz dietetyce klinicznej, z naciskiem na choroby autoimmunologiczne, zaburzenia hormonalne oraz insulinooporność. W swojej pracy kładzie nacisk na edukację i dopasowanie diety do możliwości pacjenta. Prywatnie kocha Tatry, dobrą kawę oraz fotografię kulinarną.
Sebastian
Golik
Dietetyk
Ukończył studia licencjackie i magisterskie z dietetyki w Wyższej Szkole Rehabilitacji w Warszawie. Ceni rozwój, więc stale podnosi swoje kwalifikacje, uczestnicząc w szkoleniach, takich jak budowanie masy mięśniowej, dietoterapia w zespole jelita nadwrażliwego czy psychologia dla dietetyka. Interesuje się dietetyką sportową i pomaga pacjentom zmieniać nawyki żywieniowe oraz osiągać wymarzoną sylwetkę. Pracując z podopiecznymi kładzie nacisk na maksymalne dopasowanie diety do osoby oraz wsparcie i motywację.
Karolina
Milc
Dietetyk
Absolwentka studiów magisterskich na kierunku Dietetyka na Śląskim Uniwersytecie Medycznym oraz inżynierskich na kierunku Żywienie Człowieka. We współpracy z podopiecznymi stawia na dobry kontakt, empatię i stałe wsparcie. Uważa, że skuteczność dietetyka mierzy się efektami podopiecznych, a zdrowe odżywianie powinno być wprowadzone na stałe. Wolny czas spędza aktywnie, interesuje się wspinaczką, trekkingiem, treningiem siłowym i podróżami.
Karolina
Osińska-Cierpka
Dietetyk, Psychodietetyk
Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu oraz studiów podyplomowych z psychodietetyki na WSB. Ukończyła liczne kursy dietetyczne, m.in. z zakresu diety w chorobach tarczycy oraz zaburzeń hormonalnych. Specjalizuje się w dietetyce klinicznej, wspiera pacjentów w poprawie relacji z jedzeniem, szczególnie w problemach z objadaniem się i błędnym kołem odchudzania. W wolnym czasie odkrywa nowe smaki przez gotowanie i podróże.
Joanna
Bazydło
Dietetyk, Psychodietetyk
Absolwentka studiów magisterskich z dietetyki na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym oraz studiów podyplomowych z psychodietetyki na WSB.
Zajmuje się głównie dietetyką kliniczną, a szczególnie chorobami przewodu pokarmowego oraz zaburzeniami gospodarki węglowodanowej.
Dużą uwagę zwraca na aspekty psychodietetyczne oraz edukację w pracy z pacjentem.
W wolnym czasie dzieli się swoją wiedzą jako wykładowca na Uniwersytecie WSB Merito.
Marta
Biel
Psychodietetyk
Absolwentka dietetyki na wrocławskim Uniwersytecie Medycznym i psychodietetyki na Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu. Brała udział w wielu kursach i webinarach branżowych. Wspiera pacjentów chcących budować zdrowe nawyki lub doświadczających problemów w relacji z jedzeniem. Ma na koncie webinary z zakresu dietetyki i artykuły w czasopismach popularnonaukowych. Poza pracą lubi spędzać czas w naturze i kolekcjonować przedmioty z drugiej ręki.
Ewelina
Lament
Psychodietetyk
Absolwentka dietetyki na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu oraz psychologii na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Ukończyła studia podyplomowe z psychodietetyki na SWPS. Specjalizuje się w psychodietetyce. Do kwestii zdrowego odżywiania podchodzi holistycznie – łączy wiedzę dietetyczną z psychologią i promuje elastyczne podejście do odżywiania. Pomaga naprawiać relacje z jedzeniem oraz uczy jak trwale zmienić nawyki żywieniowe.
Marta
Morawiak
Psychodietetyk, Psychoterapeuta
Absolwentka studiów magisterskich dietetyki klinicznej Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu. Swoją wiedzę z zakresu dietetyki i psychologii pogłębiała na rocznych studiach podyplomowych z psychodietetyki na SWPS, stażu szkoleniowym Instytutu Psychodietetyki oraz na licznych kursach i konferencjach.
Obecnie jest w trakcie pięcioletniego kursu psychoterapii systemowo-ericksonowskiej akredytowanego przez Polskie Towarzystwo Psychiatryczne i Polskie Towarzystwo Psychologiczne we Wrocławskim Instytucie Psychoterapii (WIP).
Pracuje z osobami dorosłymi, u których pojawia się: kompulsywne objadanie się (BED), jedzenie nocne (NES) inne, nieokreślone zaburzenia odżywiania (ENDOS).
Wspiera również osoby, które chcą zmienić na lepsze swoją relację z jedzeniem i z ciałem. ?W swojej pracy stosuję techniki i narzędzia zaczerpnięte ze: wzmocnionej terapii poznawczo-behawioralnej (CBT-E), dialogu motywującego (DM), terapii akceptacji i zaangażowania (ACT) podejścia systemowo-ericksonowskiego.
Marta wierzy, że spokojne tempo pracy, dopasowane do Twoich potrzeb i wartości, otwartość w komunikacji i zasoby, które w sobie masz pozwolą Ci znaleźć się w miejscu, którego dla siebie potrzebujesz.
Swoją pracę poddaje regularnej superwizji.
Julia
Skorupińska
Psychodietetyk
Ukończyła studia z dietetyki na Wyższej Szkole Uni-Terra w Poznaniu oraz studia podyplomowe z psychodietetyki na Uniwerystecie WSB Merito w Gdańsku. Obecnie studiuje psychologię na Uniwersytecie Dolnośląskim we Wrocławiu.
Nieustannie pogłębia swoją wiedzę, uczestnicząc w różnych kursach i konferencjach. Do tej pory brała udział w kilkunastu wydarzeniach, w tym:
- Psychologia dla dietetyka
- Trening umiejętności pracy z pacjentem w Ogólnopolskim Centrum Zaburzeń Odżywiania
- Kompulsywne objadanie się- postępowanie dietetyczne
- Dietoterapia zaburzeń metabolicznych
- Dieta w chorobach tarczycy- niedoczynność i Hashimoto
Specjalizuje się w psychodietetyce oraz dietetyce klinicznej. Pomaga pacjentom naprawić popsute relacje z jedzeniem i znaleźć równowagę w drodze do zdrowego stylu życia.
Prywatnie jest psią mamą, uwielbia podróżować i spędzać czas w kuchni testując nowe przepisy.
Piotr
Malinowski
Specjalista IT
Jeżeli myślisz, że szybko szukasz informacji w internecie to znaczy, że nie znasz Piotrka. Człowiek, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych, a jedyną przeszkodą jest szybkość łącza internetowego. Tworząc grafiki na nasze social-media posiadł tak dużą wiedzę, że WHO chciało nam go podkupić. Na szczęście prędkość naszego łącza jest szybsza….
Kamil
Suwała
Researcher i twórca treści
Miłośnik EBM, wyznaje zasadę, że dzień bez przeczytania badania to dzień stracony. Podobno jego pierwsze słowo, jakie wypowiedział to „forest plot”.
Lubi uprawiać różne sporty i chodzić po górach.
Patryk
Łukasiewicz
Twórca treści
Ukończył studia magisterskie z dietetyki sportowej na AWF-ie we Wrocławiu, w trakcie studiów licencjackich ze specjalizacją psychodietetyka. Miłuje się w dietetyce sportowej, głównie w sportach walki.
W przeszłości reprezentant kadry narodowej w Taekwon-do ITF. Prywatnie fanatyk muzyki elektronicznej, oraz dużych ilości kofeiny.
Jeżeli kiedyś spotkasz dietetyka namawiającego Cię do wzięcia tabletki z kofeiną, to najpewniej będzie on.
Paulina
Matuszak
Asystentka marketingu
Ukończyła studia licencjackie z dietetyki klinicznej na AWF w Poznaniu. Aktualnie kontynuuje naukę na studiach magisterskich z psychodietetyki. Oprócz tego bierze udział w specjalistycznych konferencjach, szkoleniach i kursach.
Sporą część dnia spędza w kuchni, testując przepisy, tworząc e-booki i nagrywając kulinarne rolki.
Gdy nie ma jej w kuchni, można spotkać ją na siłowni lub pod kocem z gorącą kawą i kotem.