Limitowana Paczka Self Care! 32 produkty w cenie 1!

00 d
00 h
00 m
00 s
Sprawdź paczkę
Smażone pierogi

Smażone pierogi z warzywami

Czy gotowe smażone pierogi mogą smakować jak z restauracji! Oczywiście, wystarczy tylko podkreślić ich smak odpowiednimi dodatkami. 

Kupne pierogi podane ze smażoną cebulą nie będą dobrym wyborem. Zainspiruj się naszą propozycją i zobacz jak odpowiednio skomponować taki posiłek. Co najważniejsze, jest bardzo prosty, a jego przygotowanie trwa zaledwie kilkanaście minut.   

Smażone pierogi z warzywami – wskazówki 

Smażone pierogi z dobrym składem kupisz w Lidlu. Tahini możesz zamienić na masło orzechowe 100% z orzechów. 

Wersja dla kobiet

Smażone pierogi z warzywami – lista składników  

  • 200 g (1/2 x opakowanie) – Pierogi ruskie – Chef Select
  • 80 g (sztuka) – Pietruszka, korzeń
  • 50 g (sztuka) – Marchew
  • 50 g (1/2 x sztuka) – Cebula
  • 5 g (1/4 x łyżka) – Tahini
  • 5 ml (1/2 x łyżka) – Oliwa
  • 10 ml (łyżka) – Sos sojowy
  • 10 g (2 x łyżka) – Szczypiorek
  • 5g (ząbek) – Czosnek
  • 1 g (szczypta) – Pieprz ziołowy

Smażone pierogi z warzywami – przygotowanie

1. Pierogi smażyć na odrobinie oliwy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Wszystkie warzywa pokroić w plasterki, szczypiorek posiekać. Rozgrzać drugą patelnię z oliwą i smażyć warzywa do miękkości. Dodać sos sojowy oraz pieprz do smaku. 

3. Pierogi podać z warzywami. Polać tahini i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Smażone pierogi z warzywami – wartości odżywcze na 1 porcję – wersja dla kobiet

  • Kalorie: 557 kcal
  • Białko: 19 g
  • Węglowodany: 74 g
  • Tłuszcze: 20,5 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 8,5 g
  • Błonnik: 9,9 g
  • Sód: 650 mg

Wersja dla mężczyzn

Smażone pierogi z warzywami – lista składników

  • 200 g (1/2 x opakowanie) – Pierogi ruskie – Chef Select
  • 80 g (sztuka) – Pietruszka, korzeń
  • 50 g (sztuka) – Marchew
  • 50 g (1/2 x sztuka) – Cebula
  • 10 g (1/2 x łyżka) – Tahini
  • 10 ml (łyżka) – Oliwa
  • 10 ml (łyżka) – Sos sojowy
  • 10 g (2 x łyżka) – Szczypiorek
  • 5 g (ząbek) – Czosnek
  • szczypta – Pieprz ziołowy

Smażone pierogi z warzywami – przygotowanie

1. Pierogi smażyć na odrobinie oliwy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2. Wszystkie warzywa pokroić w plasterki, szczypiorek posiekać. Rozgrzać drugą patelnię z oliwą i smażyć warzywa do miękkości. Dodać sos sojowy oraz pieprz do smaku. 

3. Pierogi podać z warzywami. Polać tahini i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Smażone pierogi z warzywami – wartości odżywcze na 1 porcję – wersja dla mężczyzn

  • Kalorie: 609 kcal
  • Białko: 20 g
  • Węglowodany: 75,2 g
  • Tłuszcze: 27,9 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 9,6 g
  • Błonnik: 10 g
  • Sód: 653,3 mg

Wytrawne pierogi z warzywami

Wystarczy smażyć pierogi na odrobinie oliwy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż staną się złociste i chrupiące. W międzyczasie pokroić wszystkie warzywa w plasterki, a szczypiorek drobno posiekać. Na drugiej patelni rozgrzać oliwę i smażyć warzywa do miękkości, dodając sos sojowy i pieprz do smaku. Gotowe pierogi podać z warzywami, polać tahini i posypać posiekanym szczypiorkiem, tworząc pełnowartościowy i pyszny posiłek.

Pierogi jako pyszny sposób na obiad

Pierogi to jedno z dań, które każdy może lubić, ponieważ występują w niezliczonych wariantach smakowych. Można je przygotować z farszem mięsnym, warzywnym lub serowym, a następnie gotować lub podsmażyć, aby uzyskać chrupiącą skórkę. Do klasycznego ciasta wystarczy szklanka mąki, odrobina wody i soli, aby móc lepić idealne pierożki. Ugotowane pierogi można podawać z ulubionym sosem, śmietaną lub cebulką, tworząc pełnowartościowy, domowy obiad dla całej rodziny.