
Wiktoria Aumiiller
Piłka nożna kobiet nadal pozostaje niszowym sportem w Polsce. Mimo to zawodniczki kadry niesłyszących osiągają coraz to lepsze rezultaty. Jednym z ostatnich osiągnięć Wiktorii Aumiiller jest złoty medal Mistrzostw Europy w futsalu.
Na przestrzeni współpracy spotkaliśmy się z kilkoma wyzwaniami. Głównym z nich był powrót po kontuzji do sprawności, w którym oprócz neutralnego bilansu energetycznego i manipulacji stanem zapalnym rozpatrzyliśmy suplementację kolagenem przed treningami rehabilitacyjnymi.
Drugim były częste infekcje górnych dróg oddechowych przez co Wiktoria nie była w stanie wykonywać treningu na zaplanowanej intensywności. Zadbanie o dowóz węglowodanów, cynku i żelaza, suplementacja witaminą D i okresowo witaminą C okazała się dobrym wyborem. W końcu, nie co dzień zdobywa się złoty medal Mistrzostw Europy
Dokładne zalecenie suplementacyjne naszej pacjentki Wiktorii obejmowały również
kwas foliowy, kwasy Omega 3, kreatynę, ashwagandhę, indywidualnie dobrany probiotyk, sok z buraka przed meczem, sok z cierpkiej wiśni oraz melatoninę na noc, shot z imbiru, kurkumy i cytryny z rana oraz sok z pokrzywy przed posiłkiem.
Wiktoria nie lubiła wielu produktów, dlatego jej dieta zawierała sporo wykluczeń. Mimo to, była odżywcza i odpowiednio zbilansowana.
Zobacz jak jadła Wiktoria w ciągu dnia:
Śniadanie

Wrap śniadaniowy
II śniadanie

Kanapki – z masłem orzechowym i dżemem, pudding proteinowy
Obiad

Spaghetti – a’la bolognese
Kolacja

Pinsa – z sosem pomidorowym i serem burrata
Oprócz poprawy stanu zdrowia i maksymalizacji formy sportowej, Wiktoria pragnęła również zredukować tkankę tłuszczową. Zobacz jak przebiegła redukcja naszej pacjentki:

Jak widzisz, redukcja nie zawsze przebiega liniowo. W praktyce występują okresy stagnacji, a nawet chwilowego wzrostu masy ciała. Jednak nasi dietetycy są po to, aby wytłumaczyć Ci ten proces, wspierać Cię i dodawać motywacji każdego dnia!