Rozpocznij dietę dziś. Liczba miejsc jest ograniczona.

00 h
00 m
00 s
Rozpocznij dietę

Dietetyk kliniczny

Małgorzata Tymcio

Wspiera pacjentów w przywracaniu zdrowia i dobrego samopoczucia poprzez przygotowanie spersonalizowanych planów i zaleceń żywieniowych. Wie, że dopasowanie ich do możliwości i preferencji swoich podopiecznych to klucz do sukcesu. Jest zwolenniczką prostych rozwiązań w drodze do nauki zdrowych nawyków żywieniowych, a w swoim podejściu do pracy z pacjentem stawia na jego edukację żywieniową. Specjalizuje się w pracy z pacjentami, którzy pragną odzyskać komfort trawienny, a także w dietoterapii cukrzycy, insulinooporności i chorób układu krążenia.

Wykształcenie

Licencjat – Dietetyka, Uniwersytet Rzeszowski

Magister – Dietetyka, Uniwersytet Rzeszowski

Kursy i szkolenia:

  • Diagnostyka laboratoryjna w pracy dietetyka
  • Dietoterapia w zespole jelita nadwrażliwego
  • SIBO w praktyce
  • SIBO z perspektywy dietetyka

Konferencje:

  • Medyczne Aspekty Żywienia Człowieka
  • Dietetyk XXI wieku

Doświadczenie

Pracuje głównie z osobami cierpiącymi na IBS, SIBO lub innymi, często niezdiagnozowanymi problemami w osiągnięciu komfortu trawiennego i dobrego samopoczucia po posiłkach. Ponadto pracuje z pacjentami chorującymi na cukrzycę, insulinooporność, choroby układu krążenia, a także przygotowuje plany żywieniowe dla kobiet w ciąży oraz w okresie laktacji.

Hobby

W wolnym czasie stara się pogłębiać swoją wiedzę na temat zdrowia oraz eksperymentować z nowymi przepisami, a łączenie pracy dietetyka i roli mamy motywuje ją do ciągłego poszerzania wiedzy na temat zdrowego stylu życia w kontekście dbania o zdrowie całych rodzin. Fanka dobrej powieści i seriali kryminalnych.